• Over Zwaluwe

Voetbal is al sinds 1946 onlosmakelijk met het dorp Lage Zwaluwe verbonden. Waar het ooit begon met twee verenigingen genaamd Siveo en Zwaluwse Boys, werd dit in het jaar 1977 voortgezet met het ontstaan van vv Zwaluwe. Tegenwoordig is vv Zwaluwe een levendige vereniging voor jong en oud in Lage Zwaluwe, waar sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan. Naast de sportieve functie vertolkt vv Zwaluwe ook een maatschappelijke functie in het dorp. Het is derhalve niet verrassend dat vv Zwaluwe zich in het jaar 2021 mag gaan opmaken voor haar 75-jarig jubileum.

Bovenstaande vertaalt zich ook in de huidige ledenaantallen. Momenteel telt de vereniging om en nabij de 400 leden en heeft 7 senioren elftallen, waarvan 5 heren en 2 dames teams, en 10 jeugdteams. Vanaf het seizoen 2020-2021 werkt vv Zwaluwe in de hoogste jeugdcategorie├źn samen met vv DHV uit Zevenbergschen Hoek, wat heeft geresulteerd in 3 samenwerkende teams ingeschreven onder de naam vv Zwaluwe / vv DHV.

De selectie-elftallen van vv Zwaluwe spelen op een respectabel niveau. Vv Zwaluwe 1 speelt in de 3e klasse KNVB Zuid I en vv Zwaluwe 2 speelt in de reserve 1e klasse KNVB Zuid I. De overige senioren elftallen komen uit in de B-categorie van de KNVB Zuid I en spelen, met uitzondering van vv Zwaluwe dames 1, op recreatief niveau. Vv Zwaluwe dames 1 speelt in de 4e klasse Zuid I.

De thuisbasis van vv Zwaluwe is sportpark "De Kwarrehoek", gelegen aan de Oudeweg 24-A, 4926 BV te Lage Zwaluwe. Op het gezellige sportpark "De Kwarrehoek" heeft vv Zwaluwe de beschikking over 3 wedstrijdvelden, waarvan 2 met verlichting, en 1 trainingsveld. Het hoofdveld is een KNVB en FIFA gecertificeerd kunstgrasveld en behoort tot een van de beste velden in zijn soort. Tevens beschikt het sportpark over 10 recentelijk gerenoveerde kleedkamers, waarvan 1 voor scheidsrechters, en een moderne verzorgingsruimte. Daarnaast behoort de kantine van vv Zwaluwe tot 1 van de gezelligste kantines uit de regio.